Egy igen érdekes felkérésnek volt szerencsém eleget tenni a nap során. A Közbeszerzési Hatóság megbízásából a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, kápolnájában fotózhattam az “Új közbeszerzési szabályozás” című rendezvényt, melyről az ott készült képanyaggal illusztrálva pár órával később már meg is jelentek az első online publikációk:

Elindult a Közbeszerzési Akadémia

Budapest, 2016. január 27. Az új közbeszerzési szabályozás címmel szakmai rendezvényt szervezett a Közbeszerzési Hatóság.

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke nyitotta meg Az új közbeszerzési szabályozás című szakmai fórumot, mellyel hivatalosan is elindította a Hatóság Közbeszerzési Akadémia elnevezésű rendezvénysorozatát. A Hatóság 2016-ban havi rendszerességgel tart ingyenes konferenciákat, ezzel is erősíti a közbeszerzések szakmai támogatását és a jogalkalmazók munkájának könnyítését célozza meg. A szolgáltató hatóság célkitűzés jegyében.

Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

Prof. Dr. Patyi András, az NKE rektora ünnepélyes köszöntőjében kiemelte az oktatás és a szakmai együttműködés jelentőségét, üdvözölve a Hatóság ezirányú törekvéseit. Ennek jegyében adott otthont az egyetem a konferenciának.

A szakmai rendezvényen az érdeklődők a Közbeszerzési Hatóság szakértőitől és más neves közbeszerzési szakemberektől hallhattak előadásokat az új közbeszerzési szabályozás egyes fontos kérdésköreiről. Szó volt többek között a közbeszerzési törvény 2015. decemberi módosításáról, a hiánypótlás és üzleti titok témaköréről, az öntisztázásról és a hirdetmények közzétételéről. A hallgatók választ kaphattak a közbeszerzési szerződésekkel kapcsolatos kérdéseikre, ideértve azok pénzügyi vonatkozásait is. A konferencián bemutatkozott a Hatóság új Szerződés Ellenőrzési Főosztálya is.